ALITRON - OST, s.r.o.
763 02 Zlín 4 - Malenovice
velkoobchod - maloobchod

GDPR Ochrana osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Společnost ALITRON-OST s.r.o.., IČ: 60755725, DIČ: CZ60755725, se sídlem Tečovice 378 , 76302 Zlín 4 – Malenovice, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně v oddíle C, vložce 19678 (dále také „Správce“), jakožto správce osobních údajů ve smyslu čl. 4, odst. 7 nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES, obecného nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen „nařízení GDPR“), tímto informuje subjekty údajů o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů Správcem, včetně rozsahu práv subjektů údajů souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů Správcem.

1. Účel, rozsah a právní základ pro zpracování osobních údajů

1.1 Správce zpracovává osobní údaje v souladu s právem Evropské unie, zejména v souladu s nařízením GDPR a v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy, kterým je v době před nabytím účinnosti nařízení GDPR zejména zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen “ZOOÚ“).

1.2 Společnost zpracovává pouze přesné, a v případě potřeby aktualizované, osobní údaje, které získala v souladu se ZOOÚ a s nařízením GDPR, přičemž tyto osobní údaje shromažďuje a zpracovává pouze za stanoveným konkrétním účelem, v rozsahu a po dobu nezbytnou pro naplnění tohoto stanoveného konkrétního účelu.

1.3 Zpracování osobních údajů je tak nezbytné k: 1.3.1. dodržení právních povinností Správce;

1.3.2. k jednání o uzavření nebo změně smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, a pro následné plnění takové smlouvy, kdy především se jedná o pracovní smlouvy a smlouvy o dočasném přidělení zaměstnanců k uživatelům,

1.3.3. ochraně práv a právem chráněných zájmů Správce nebo jiné dotčené osoby, s tím, že pokud by subjekt údajů osobní údaje Správci neposkytl, nebude Správce zejména schopen plnit své povinnosti k naplnění účelu smluvního vztahu se subjektem údajů a právní povinnosti, které pro Správce vyplývají z obecně závazných právních předpisů.

1.4 Osobní údaje získává Správce pouze přímo od subjektů údajů, případně z veřejných evidencí.

1.5 Zpracování osobních údajů je prováděno v sídle Správce, a to jednotlivými pověřenými zaměstnanci Správce, příp. zpracovateli, tedy osobami ve smluvním vztahu se Správcem. Ke zpracování dochází především prostřednictvím výpočetní techniky, ale také manuálním způsobem u osobních údajů v listinné podobě za dodržení všech bezpečnostních zásad pro zpracování osobních údajů. Za tímto účelem přijal správce veškerá potřebná technickoorganizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů, zejména opatření, která zabraňují neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení či ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Veškeré subjekty, kterým mohou být osobní údaje zpřístupněny, respektují právo subjektů údajů na ochranu soukromí a jsou povinny postupovat dle platných obecně závazných právních předpisů týkajících se ochrany osobních údajů. V souladu se lhůtami uvedenými ve vnitřních předpisech Správce či v příslušných obecně závazných právních předpisech budou osobní údaje zpracovávány po dobu nezbytně nutnou k zajištění práv a povinností plynoucích jak ze smluvního vztahu, tak i z příslušných právních předpisů nebo případně z jiných titulů pro zpracování osobních údajů (např. oprávněný zájem Správce, souhlas subjektu údajů, apod.).

1.6 Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle Správce a jeho zaměstnanců zpracovávány také zpracovateli, tedy především se smluvními partnery Správce, kteří mu poskytují plnění, při jehož realizaci mohou přijít do kontaktu s osobními údaji subjektů údajů (dále také „Zpracovatelé“). S těmito Zpracovateli Správce uzavírá za účelem důsledné ochrany osobních údajů smlouvy o zpracování osobních údajů v souladu s nařízením GDPR. V této souvislosti Správce jako se Zpracovateli spolupracuje např. se společnostmi, které pro něj zajišťují ostrahu objektu, se společnostmi, které mi poskytují služby IT, právní služby, služby účetních poradců, apod.

​ 1.7 Správce může zpracovávat poskytnuté osobní údaje v následujícím rozsahu: a) identifikační údaje a údaje o adresách sloužící k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci subjektu údajů, jako jsou jméno, příjmení, datum narození, akademický titul, adresa trvalého bydliště, doručovací nebo jiná kontaktní adresa, IČ, DIČ;

b) další kontaktní údaje jako jsou telefonní číslo či e-mailová adresa;

c) údaje zpracovávané v rámci souhlasu subjektu údajů (zpracování fotografií, použití osobních údajů za účelem marketingových sdělení, údaje z pracovních životopisů aj., za situace, když zde není oprávněný zájem Správce);

d) další osobní údaje, jako jsou číslo bankovního účtu, obrazový záznam z kamerového systému, jakož i další osobní údaje subjektů údajů plynoucí z konkrétní smlouvy (například z pracovní smlouvy subjektu údajů pro platbu mzdy), z obecně závazného právního předpisu nebo oprávněného zájmu Správce. 2.2.1. přístup k osobním údajům týkajícím se subjektu údajů;

2.2.2. jejich opravu nebo výmaz;

2.2.3. omezení zpracování;

2.2.4. právo vznést námitku proti zpracování;

2.2.5. právo na přenositelnost údajů.

1.8 Za účelem ochrany majetku Správce, jeho zaměstnanců, klientů a spolupracovníků Správce a za účelem zvýšení bezpečnosti osob je v prostorách Správce instalován kamerový systém s obrazovým záznamem ukládaným po dobu maximálně 96 hodin. Prostory Správce, které jsou kamerovým systémem monitorovány, jsou vždy označeny příslušnými informačními tabulkami.

1.9 U Správce nedochází k automatizovanému zpracování osobních údajů (profilování) spočívající v jejich použití k hodnocení některých osobních aspektů vztahujících se k fyzické osobě, a to v zájmu personifikace nabídek Správce pro tyto subjekty údajů.

2. Práva subjektů údajů

2.1 Správce plně respektuje a dodržuje veškerá práva subjektů údajů podle nařízení GDPR (zejména čl. 12 až 23 nařízení GDPR) a ostatních obecně závazných právních předpisů.

2.2 Subjekt údajů má právo takto od Správce požadovat:

2.3 Uděluje-li subjekt údajů Správci souhlas se zpracováním osobních údajů má právo tento souhlas kdykoliv odvolat, a to ve stejné formě v jakém jej poskytl.

2.4 Subjekt údajů má právo podat stížnost ohledně zpracování jeho údajů správcem k Úřadu pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

V  Tečovicích 1 . 5. 2018

 

Zásady zpracování osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a poučení subjektů údajů (dále jen „GDPR")

I. Správce osobních údajů

  • ALITRON-OST s.r.o.
  • Tečovice 378 , 7602 Zlín 4 – Malenovice
  • IČO: 60755725
  • DIČ: CZ60755725
  • Spisová značka: složka 19678 , oddíl C, vedená u Krajského soudu v Brně
  • Kontaktní e-mail: obchod@alitron-ost.cz , kudelkova@alitron-ost.cz

(dále jen „správce")

Vás tímto v souladu s čl. 12 GDPR informuje o zpracování Vašich osobních údajů a o Vašich právech.

II. Rozsah zpracování osobních údajů

Osobní údaje jsou zpracovány v rozsahu, v jakém je příslušný subjekt údajů správci poskytl, a to v souvislosti s uzavřením smluvního či jiného právního vztahu se správcem, nebo které správce shromáždil jinak a zpracovává je v souladu s platnými právními předpisy či k plnění zákonných povinností správce.

III. Zdroje osobních údajů

přímo od subjektů údajů (registrace a nákupy, e-maily, telefon, chat, webové stránky, kontaktní formulář na webu, sociální sítě, vizitky aj.)

IV. Kategorie osobních údajů, které jsou předmětem zpracování

  • adresní a identifikační údaje sloužící k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci subjektu údajů (např. jméno, příjmení, titul, příp. rodné číslo, datum narození, adresa trvalého pobytu, IČ, DIČ) a údaje umožňující kontakt se subjektem údajů (kontaktní údaje – např. kontaktní adresa, číslo telefonu, číslo faxu, číslo OP, číslo pasu, e-mailová adresa, IP adresa, cookies, kamerový záznam a jiné obdobné informace)
  • popisné údaje (např. bankovní spojení)
  • další údaje nezbytné pro plnění smlouvy
  • údaje poskytnuté nad rámec příslušných zákonů zpracovávané v rámci uděleného souhlasu ze strany subjektu údajů (zpracování fotografií – kamerových záznamů, použití osobních údajů za účelem personálních řízení, zdravotní údaje aj.)

V. Kategorie subjektů údajů

  • zákazník
  • zaměstnanec
  • dodavatel služby/zboží
  • jiná osoba, které je ve smluvním vztahu ke správci
  • uchazeč o zaměstnání

VI. Kategorie příjemců osobních údajů

Příjemci osobních údajů jsou osoby:

  • podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,
  • zajišťující služby marketingového rozsahu
  • zpracovatel
  • státní aj. orgány v rámci plnění zákonných povinností stanovených příslušnými právními předpisy

Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

VII. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:

  • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • zákonná povinnost
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,

Účelem zpracování osobních údajů je:

  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,

VIII. Způsob zpracování a ochrany osobních údajů

Zpracování osobních údajů provádí správce. Zpracování je prováděno v sídle správce správcem, příp. zpracovatelem. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby. Ke zpracování dochází prostřednictvím výpočetní techniky, popř. i manuálním způsobem u osobních údajů v listinné podobě za dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů, aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení či ztrátě, k jejich neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Veškeré subjekty, kterým mohou být osobní údaje zpřístupněny, respektují právo subjektů údajů na ochranu soukromí a jsou povinny postupovat dle platných právních předpisů týkajících se ochrany osobních údajů.

IX. Doba zpracování osobních údajů

V souladu se lhůtami uvedenými v příslušných smlouvách, ve vnitřních předpisech správce nebo v zákonech a nařízeních, jde o dobu nezbytně nutnou k zajištění práv a povinností plynoucích jak ze závazkového vztahu, tak i z příslušných právních předpisů.

X. Poučení

Správce zpracovává údaje se souhlasem subjektu údajů s výjimkou zákonem stanovených případů, kdy zpracování osobních údajů nevyžaduje souhlas subjektu údajů.

V souladu se čl. 6 odst. 1 GDPR může správce bez souhlasu subjektu údajů zpracovávat tyto údaje:

  • subjekt údajů udělil souhlas pro jeden či více konkrétních účelů,
  • zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů,
  • zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje,
  • zpracování je nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby,
  • zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce,
  • zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů.

XI. Práva subjektů údajů

Za podmínek stanovených v GDPR máte:

  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. I těchto podmínek.

Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaše právo na ochranu osobních údajů:

Úřad pro ochranu osobních údajů

Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, telefon: +420 234 665 111

XII. Závěr

Toto prohlášení je umístěné na internetových stránkách správce ALITRON-OST s.r.o.

Další informace naleznete na stránce: GDPR - Ochrana osobních údajů

 

ALITRON - OST, s.r.o., Tečovice 378, 763 02 Zlín 4 - Malenovice, kompletní sortiment pro inženýrské sítě | Nahoru | Zpět | Na úvodní stránku